Kraai op jacht

Loop ik met mien doageliekse wandeling van bie De Sluus laangs noar Zuuderhoaven en zai an de koade een plezaaierjacht liggen. Mor zag ‘k dat wel goud, achter op ‘t dek, door woar de aigenoars in luukse stouln kenn zitten onder een overstekend ofdak, zat op oetende van de reling een zwaarde kraai.
En dat baist zat door zo wies, net of e zegn wol wat vindst van mien schip.
Met glimmende kraaloogies keek e mie an.
Ik docht wacht evm, ik moak der even een foto van, ken ‘k hom even aan mien vrouw loatn zain. Tiendens mien bedenksel wask al deurlopen en docht: “Ask ik teruggoa is hoj vast al votvlogen.” Toch maar evm omdraaid, teruglopen en ‘t fototoestel al vast in de haand nomen. Hoi zol der wel nait meer zitten.
Verdold hai zat der nog wel, dat is nait normoal, zukke schuwe vogels, maar goud, gauw evm op foto zetten. Hai bleev zitten as volleerd fotomodel.
Klik, klik nog ain veur reserve. Borg mien fototoestel weer in de fototazze en de Kraai keek wat ik dee. Hij zat wel aarg stil. Ik siste (zoegen) evm met mien lippen net as je een peerd lokte. Hij vertrok gain spier. Das echt nait normoal en ik probeerde te zain wat hier an de haand was. Meschien wel een gedresseerde kraai voor bevaileging of zukswat, mor kon ook wel ‘n opgezette kraai wezen ja.
Op dat moment wer ‘t gedien dat tougang tot stuurhut gaf, open trokken en kwam der een man van de boot veur de dag. “Wat zet u eigenlijk op foto meneer?”
“Wel ik zag dai kraai zo gloepens mooi zitn, dat gebeurt ja nooit, ik docht evm vastleggen.”
“Had u niet gezien dat het een beeld is?” “Nee man, dat haar ik nait zain ik vond wel vremd dat hoi zo stil bleef zitten. Meneer, ik vind gloepens mooi beeldje, heul noatuurgetrouw.”
Ik vruig: “Mag ‘k joe vroagn woorom heb joe dat beeld doar zo stoan?”
“Ja zeker, dat schrikt andere vogels af, vooral stadsduiven die zijn hier met tientallen en poepen ja alles er onder.” “Sinds dat wij die kraai daar hebben is er nog geen duif weer aan dek geweest.”
“Wat mooi joa, joe hoald ze gewoon veur de gek, mor ’t waarkt wel” zee ik.
“Bedaankt voor joe informoatie meneer.”
Ik vuilde mie aigenliek een beetje veur ’n haalv maale neerzet.
Nee das nait juust, ik haar mie zulf veur de gek holn, mor evm goud wast wel een goud idee.
Ik haar ook aal bedocht, meschuin hait aigenoar van boot wel kraai. Mor dat was bliekboar nait zo.

Ben mien doageliekse wandeling of goan moaken.

Ondertussen zai je overaal in Stad kraaiebeeldn zitten als ofschrikker voor overlast van aandere vogels.

En zo moak je elke keer weer wat met.

Meer van t zulfde:

Ploats hier joen reactie op dit stòkje, de nijsten kinnen ie lezen op de Thoesbladzie. Algemaine reacties geern op t Prikbord.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Achtergrond info:

Geboren: 1945 in Hoogkerk
Woont in: Oosterpooort in Stad
Schrift al: sunds 1980
Grunneger stukjes onner noam Joakop Kupers..
Eerst in wiekkraant, personeelsbloaden en gaf oetleg over Grunneger woorden en oetdrukkens.
Vertel stukjes voak op Grunneger oavenden, mooi met Mollebonen, metworst en Kaantkouke.

E-mail bie wat nijs?